Трус в БСП: Нинова се скри от пловдивските социалисти /ВИДЕО/

Трус в БСП: Нинова се скри от пловдивските социалисти /ВИДЕО/

Пловдивски социалисти протестират срещу изключването на Георги Гергов от БСП.
Те дойдоха в централата на БСП в София, за да внесат своята позиция и да поискат среща с лидерката на червената партия Корнелия Нинова. Тя обаче не била в сградата, казаха от апарата на партийната централа, откъдето не допуснаха съпартийците си да влязат вътре.
Членовете на БСП от Пловдив обаче видяха, че от прозорците на горните етажи ги преброяват колко души са пред сградата.
Според пловдивската структура на партията решението на Националния съвет на БСП за изключването на Гергов е нелегитимно.
Депутатът Георги Търновалийски коментира, че решението е противоуставно и членовете на НС са били подведени. По думите му изключването на Гергов може да бъде разгледано само от първичната партийна организация в Пловдив, в която членува Гергов. От 18 декември той не е член на НС, отбеляза Търновалийски.
Това е репресия, това е натиск, удар не само срещу личността на Георги Гергов, посочи той. По думите му Гергов е доказан политик и бизнесмен, човек, който страшно много хора уважават.
„Тъй като те са безсилни, един от мотивите за изключването му е, че Гергов има различно мнение от ръковдството на партията. Това е основен принцип в демокрацията, а и на партията. Няма да оставим партията да бъде унищожена“, продължи Търновалийски.
„Вместо днес да водим битката с ГЕРБ, ние сме тук, пред нашата централа, пред нашия дом…“, каза още той.
Според пловдивските социалисти става въпрос за „война за листите“ в Пловдив преди парламентарните избори.
“Нямахме възможност да зададем въпроси. Искахме да почукаме на вратата на г-жа Нинова, но не успяхме. Все още не сме се срещнали с нея”, заявиха членове на пловдивската структура.
Недоволните обявиха, че ще чакат пред „Позитано” 20, докато не се срещнат с Нинова. Самата тя пусна пост в профила си във Facebook, в който написа, че реформата в БСП продължава.
След като среща така и не бе осъществена, пловдивските социалисти записаха за Нинова видеообръщение. Те си тръгнаха от „Позитано“ 20, за да не се унижават повече./ Dariknews.bg

Още по темата