„Системата ни убива“: Младежите на ГЕРБ заплашиха да осуетят автошествието ни

„Системата ни убива“: Младежите на ГЕРБ заплашиха да осуетят автошествието ни


Около 18 часа майки на деца с увреждания от гражданската инициатива „Системата ни убива“, които протестират от 1 март, поеха на автошествие под наслов „Борисов, тук сме!“ от Министерския съвет към дома на премиера в Банкя с настояване за оставка на кабинета без да се водят каквито и да било преговори. Маршрутът на автошествието не се съобщава, тъй като участниците в акцията заявиха, че са заплашвани от младежката организация на ГЕРБ, че ще бъдат възпрепятствани.

„Отново да си покажем, че ние сме тук, ако сме невидими за г-н Борисов от 1 март, пак да го подсетим, че сме тук, не сме се отказали“, заяви една от протестиращите, която не вярва, че ще намери премиера в Банкя:

„Това е едно послание към него. Не знам някой от протестиращите да го е намерил. Оставка искаме за това правителство. Имаме заплахи от младежкия ГЕРБ, които щели да слагат пирони и стъкла, да ни пукат (гумите на – б.р.) колите, за да не притесняваме техния премиер. Затова единствено с полицията сме съгласували нашия маршрут, но явно те го знаят“, обясни жената пред БНР. Тя допълни, че имена не са известни, но заплашващите са се представили, че са от младежката организация на ГЕРБ. 

Майките възнамеряват да изпратят послание до министър-председателя, в което е цитиран стих от Христо Смирненски „Два свята, единият е излишен!“.

Още по темата