Сираков: До сряда ще имаме 100-процентова гаранция! Инвестициите са над 150 милиона (ВИДЕО)

Сираков: До сряда ще имаме 100-процентова гаранция! Инвестициите са над 150 милиона (ВИДЕО)

Снимка: levski.bg

Собственикът на Левски – Наско Сираков – разкри каква е ситуацията в клуба и докъде е стигнала сделката с Джоузеф Диксън.
„До края на тази седмица ще имаме повече яснота за сделката за собствеността. Беше ми изпратен документ от американска финансова институция с инвестиции от над 150 милиона долара. Като всички в тази държава и аз съм Тома Неверни. Дали сме документа за проверка. Надявам се до 2-3 дена да имаме повече яснота по този върпос. Това не е голям проблем за мен. По-важни са инвестиционните условия, които съм поставил за клуба и в частност за първия отбор, да бъдат приети и заложени в договора, който се прави в момента.
Не са само тези 3 милиона, които чакаме. Това е първоначална вноска или старт. Имам договорка с него за определени суми пари, които регулярно да бъдат превеждани в клуба.
Получихме лиценз. От тази гледна точка нямаме проблем. Всеки един клуб в България трябва да е под мониторинг. Убеден съм, че Левски документално е най-изрядният клуб в България.
Първите пари, които получим, ще стигнат да изчистим голяма част от старите задължения, да започнем сезона и да направим селекция.
Не бях на пресконференцията, за да не се разводняват нещата. Затова ви го оставих сам в ръцете, за да го раздърпате като питбули.
Диксън дойде преди 20 дни за първи път. Друга комуникация водихме. До сряда, може би, ще имаме 100-процентова гаранция. Според мен американска банкова институция не раздава такива документи. Той е запознат с цялостната картинка. Затова бяхме вкарани в плана за концесия за тази година. Не вярвам институция в България да откаже инвестиция в такъв размер.
Диксън е единственият човек, който е проявил желание да получи акциите на Левски. Ако бяха няколко и да трябваше да избирам…“, коментира Сираков.

Още по темата