Путин: Образът на Байдън в медиите няма общо с реалността

Путин: Образът на Байдън в медиите няма общо с реалността

Oбразът на американския президент Джо Байдън, който създават руските и американските медии, няма нищо общо с действителността, заяви днес руският президент Владимир Путин във видеоконферентен разговор с възпитаници на руското Висше училище за държавно управление, предаде ТАСС.
„Образът на президента Байдън, който рисуват и нашите, даже и американските медии, няма нищо общо с действителността“, подчерта руският лидер. Байдън знае какво иска да постигне и е доста изкусен в общуването на живо, каза още Путин.
Той заяви, че обстановката на срещата им в Женева е била доброжелателна и двамата са успели да вникнат в позициите на събеседника по ключови въпроси.
„Струва ми се, че успяхме да се разберем, да разберем позициите си по ключови въпроси. По много въпроси позициите ни са доста различни“, изтъкна Путин, но отбеляза, че срещата е помогнала да се установи в какво се състоят разногласията.
Президентът Байдън е професионалист и с него трябва да се работи много внимателно, за да не пропуснеш нещо, „самият той нищо не пропуска, уверявам ви“, каза Путин.
Руският президент изрази надеждата си, че на Байдън ще му бъде дадена възможност да работи спокойно.
„Много се надявам, че няма да е като през предишните години, че ще му дадат спокойно да работи“, каза Путин.
По въпроса с гарантирането на киберсигурността Путин изрази убеждение, че страните трябва да обединят усилията си в борбата с киберпрестъпността, а не да си отправят взаимни обвинения и да търсят виновни. Русия от много години предлага на
„Съединените щати сътрудничество в сферата на киберсигурността, но Вашингтон отказва и обвинява Москва във всички възможни грехове“, каза още руският президент.
„Готови сме да продължим диалога (със Съединените щати) дотолкова, доколкото са готови за това американските ни партньори“, изтъкна Путин.
„Руският посланик в САЩ ще се върне във Вашингтон следващата седмица“, каза говорителката на руското външно министерство Мария Захарова./Blitz.bg
 

Още по темата