От The Washington Post признаха, че са приписали на Тръмп

От The Washington Post признаха, че са приписали на Тръмп


Бившият американски президент Доналд Тръмп е похвалил вестник The Washington Post след като от изданието си признали, че са му приписали в една от своите статии думи, които той никога не е казвал. Изявлението на Тръмп е публикувано в интернет-портала Daily Caller.

„The Washington Post току-що публикуваха поправка, която се отнася за некоректно предадено от вестника съдържание на моя телефонен разговор относно фалшификации на изборите в щата Джорджия“, написал Тръмп. „Макар да ценя това, че The Washington Post направиха тази поправка, което пък веднага прави цялата история с лова на вещици заради Джорджия несъстоятелна, то оригиналната публикация от самото си начало е била фалшива“, пояснява бившият президент своята позиция. „Във всеки случай аз благодаря на The Washington Post за поправката“, добавя републиканецът.

В новата редакция са  коригирани и заглавието, и цитатите. 

Първоначално изданието е публикувало мнение на експерти, които считали, че думите на Тръмп са опит за  вмешателство в продължаващото разследване и заявявали, че те могат да бъдат преценени като опит за препятстване на правосъдието или друго престъпление.

Още по темата