Обществото ни има метастази, трябват му операция и химиотерапия

Обществото ни има метастази, трябват му операция и химиотерапия


„Обществото ни има тежки метастази. Инструментите за изход са тежка хирургическа намеса плюс химиотерапия и лъчетерапия. Нужни са обаче не само хирурзи, анестезиолози и лъчетерапевти, но и съзнание на пациента за проблема и желание да го реши. Ако пациентът не иска да се лекува, няма лекари, които да го извадят от това състояние“. Това каза в интервю за Би Ти Ви Татяна Дончева, лидер на „Движение“ 21 по повод корупционните скандали в страната.

По думите й много хора у нас смятат, че ако не се уредиш чрез ходатайстване, ставаш обществен аутсайдер – не можеш да си намериш работа, няма да ти потръгне бизнесът, детето ти не може да влезе да следва.

Дончева е възмутена от факта, че снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов, на които се виждат и банкноти с хиляди евро, не се коментират, защото били навлизане в личното пространство.  

Според нея снимките не са правени от бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, защото по думите ѝ той няма капацитет за това. Очевидно е човек много близък до Бойко Борисов и е гарантиран, че няма да му се случи нищо, уточни лидерът на „Движение 21“.

„Откакто ГЕРБ са на власт се крадат бизнеси. Започна се с малки бизнеси. От 2012 г. започна посегателство към хора с едър бизнес. Бизнесът е рекетиран отдавна. Бизнесмени разполагат със сересета, за да гарантират себе си. Това е направил и  Васил Божков. Той се е подвел, че това ще го предпази, не дооценил какви хора има срещу себе си“, обяви още Татяна Дончева.

Относно скандала със съветника на президента Пламен Узунов тя каза, че назначаването на посланици е една „чудовищна уйдурма“, която се простира много назад във времето.

Още по темата