Маноил Манов нападна Бойко Рашков за имоти

Маноил Манов нападна Бойко Рашков за имоти


Има ли Бойко Рашков 19 имота и по какъв начин ги е придобил. Този въпрос зададе Маноил Манов от ГЕРБ относно имотното състояние на вицепремиера и министър на вътрешните работи в служебното правителство. Това стана на пореден извънреден брифинг в централата на партията днес.

От ГЕРБ заговориха и за информация в медийното пространство за това, че е публикуван брачният договор на Рашков, от който става ясно за имотите му. И запитаха как като цял живот си бил държавен служител, имаш такова благосъстояние.

“Много е лесно да се явяваш като носителя на правдата в едно правителство, назначено от президента Радев, но дължиш отговор аджеба с какви пари един следовател, след това шеф на Бюрото за контрол на СРС-та, после преподавател взе, че направи такава имотна сага около себе си”, коментира Манов.

Той настоя, че вместо да говори за “лоши хора”, Рашков дължи отговори по тази тема, за да “знаят хората и ти кой си”. Манов отправи и критика, че вътрешният министър е част от предизборната кампания на Радев и го определи като “сивия говорител”. По думите на бившия депутат Рашков дължи отговори и за “оная резиденция, дето е на шейх” преди да се изявява като носител на правдата.

Маноил Манов настоя, че с разкритията си и с поставените въпроси пред медиите ГЕРБ иска да изсветли нещата около Рашков, но и около други членове на кабинета. Така днес от партията отново питаха за бившия бизнес на новия шеф на ДФ “Земеделие” Борис Михайлов.

Маноил Манов обвини Рашков, че превишава правомощията си като министър на вътрешните работи. И му припомни какви са неговите функции. А те, по думите на Манов, не включват оперативна работа, приемане на сигнали, реализиране на разследвания и “привиквания на следователи”.

“Това не е нормално!”, възкликна той.

“Борбата срещу институционалността достигна своята граница. Лудост е това, което се случва в момента”, обяви още той.

Маноил Манов попита и къде са доказателствата за подслушвани лица, за които Рашков твърдял. Припомни епизод от живота на 43-тото Народно събрание, когато настоящият министър говорел за подслушвания.

“Тръшна там 25 човека подслушвани и всичко това оттече”, каза Манов.

ГЕРБ са се подразнили от поведението на Рашков по време на участието му в конференция за борбата с трафика на хора, където е имало похвали за действията на държавата в тази посока. Според Манов обаче Рашков се е опитал да заглуши това.

“Много му беше важно той да отклони вниманието от всичко това и да почнем да говорим пак за някакви други неща, които не бяха важни”, каза той.

„ГЕРБ не се разпознава в сигналите за натиск върху избиратели, споменати от министър Рашков“. Това пък заяви Тома Биков на пресконференцията в четвъртък. И призова служебния вътрешен министър „да не се държи като пенсиониран полицай“.

„Някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората. Това са позорни явления в политическия ни живот. Огромно е желанието да се влезе във властта от някои, включително с цената на престъпление, ние ще противодействаме на това”, заяви по-рано днес служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков по повод изнесените вчера схеми за предизборен натиск върху граждани за кого да гласуват.

Той добави, че ежедневно постъпват такива сигнали, дори и до него самия.

„Опитват се определени политически сили за пореден път да провеждат „изборна кампания” с натиск върху избиратели. Било представители на фирми с по-голям брой на служители, където едва ли не поставят зависимост за оставането на работа с това, за кого ще гласуват. Било притискане на някои български граждани от известни етноси със същата цел”, каза Рашков.

Още по темата