Какво пишат децата до Дядо Коледа по време на пандемия

Какво пишат децата до Дядо Коледа по време на пандемия

Малкият Джим от Тайван добавя предпазна маска за лице в плика с писмото си до Дядо Коледа тази година. 5-годишната Алина пък моли добрият старец да използва предната врата, когато дойде в дома ѝ, защото задната е запазена за баба и дядо, за да ги предпази от коронавируса.
10-годишната Лола пък излива малкото си добро сърчице в писмото до „Скъпи Дядо Коледа” и пише, че си пожелава „леля никога вече да не страда от рак и този вирус да не съществува повече”.
„Майка ми е медицинска сестра и понякога се страхувам за нея”, обяснява Лола, която завършва писмото си с думите: „Грижи се за себе си и за елфите”.
Пандемията определено се е отразила емоционално на децата и това си личи в огромния брой писма до Дядо Коледа. Писмата се насочват в специализираната пощенска станция в град Либурн, близо до гр. Бордо в южната част на Франция. Там служителите сортират и отговарят на писмата. В тях прозират тревогите на невинните им и крехки податели с надежди за щастие в края на една година, изпълнена с болести и премеждия.
Децата осъзнават, че животът не е какъвто беше и се случва нещо страшно. Малката Зоуи е ограничила молбите си до Дядо Коледа до музикален плейър и билети за увеселителен парк, защото „тази година беше много по-различна от другите заради COVID-19”. „Ето защо не ви моля за много неща, за да избегнете инфекцията”, пише Зоуи.
„Още от първите отворени писма става ясно как пандемията тежи на децата”, казва главният елф Джамила Хаджи. Наред с обичайните молби за играчки и приспособления има и много молби за ваксини, за посещения от баби и дядовци, за да се върне животът по начина, по който беше. „В едно от всеки три писма се споменава пандемията по някакъв начин”, казва Хаджи.
„Децата са много по засегнати от коронавируса отколкото предполагаме. Те са много притеснени. Това, което децата искат най-много, освен подаръци, е да могат да имат нормален начин на живот, край на COVID-19, ваксина”, споделя още тя./Вести БГ

Още по темата