Д-р Таня Андреева: Училищата и детските градини се превръщат в основен източник на заразата

Д-р Таня Андреева: Училищата и детските градини се превръщат в основен източник на заразата

Ще стигнем до положение на затруднение на здравната система. На час откриваме по 120 случая на заразата. Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по Канал 3 бившият министър на здравеопазването д-р Таня Андреева.
„Има риск за заразяване на лекари, дори и при носене на предпазни средства. Няма как лекарите да спазват дистанция с пациентите си, когато те имат нужда от преглед или системи“, разкри експертът.
„Проблемът не е в липсата на легла, а на медицинския персонал. И да се открият 200 легла в една болница, то при 15 медици, няма как да се работи“, каза д-р Андреева.
„Апелирам за твърди мерки – все повече учители и родители се заразяват. Поне за месец да се затворят училищата, за да се успокои ситуацията. Не може да има пълна карантина – предприятията могат да работят при засилени мерки“, категорична бе тя.
„Училищата и детските градини се превръщат в основен източник на заразата. Масово ученици и училища са заразени. Заради страх от онлайн обучение, ще останем без учители“, разкри д-р Андреева.
„В критична ситуация сме. Вижте какви опашки има пред „Пирогов“ – днес над 100 души чакаха пред болницата за триаж“, разкри бившият министър на здравеопазването./Новините БГ

Още по темата