Чакат се ясни указания от ЦИК за видеонаблюдението на изборите

Чакат се ясни указания от ЦИК за видеонаблюдението на изборите

„Очакваме от ЦИК да даде ясни указания кога и как да бъдат монтирани необходимите камери за видеонаблюдение, там където няма“. Това обясни областният управител Ангел Стоев на поредна среща с пълния състав на РИК – 17, която се проведе днес. Той допълни, че от Министерски съвет има осигурени пари.Необходимо е и разширяване на видеонаблюдението в панаирните палати, в които ще се приемат изборните протоколи. Там вече е направено противопожарно обследване, проверена е и изправността на електроенергийната мрежа.
В панаирните палати, за членовете на СИК, ще бъде осигурена по една бутилка минерална вода. Вече са договорени щандовете за храни и напитки и присъствието на медицински екипи.
Все още договорът между „Сиела-Норма“ и ЦИК не е факт, поради което не е разписана транспортната схема. От друга страна транспортът от общините към РИК вече е уточнен. Областният управител поясни, че полицаите ще могат да съпровождат с личните си автомобили колите на общините.
Отново беше повдигнат въпросът за обучението на избирателите за машинното гласуване. Това питане ще бъде отнесено към ЦИК.Предстои още една среща с целия състав на 17 РИК, която ще бъде непосредствено преди вота.

Още по темата