Шефът на НКП: Отказахме на Божков да излезем на улицата! Къде отиваше публиката на Левски тогава? (ВИДЕО)

Шефът на НКП: Отказахме на Божков да излезем на улицата! Къде отиваше публиката на Левски тогава? (ВИДЕО)

Феновете на Левски са отказали на благодетеля на клуба Васил Божков да протестират против промените в Закона за хазарта, които засегнаха фирмите му. Това заяви председателят на Националния клуб на привържениците на „сините“ Степан Хиндлиян. Той говори часове, след като Божков го нарече „подлога“ на министър-председателя Бойко Борисов.
„Отказахме му да излезем на улицата и да протестираме в защита на Националната лотария и търкането на талончета. Нещо, което той явно е очаквал, че ние ще направим. Нека хората да се замислят какво би се случило. Да, действително аз можех да мобилизирам една немалка част от хората да излезем и да протестираме.
Щяхме да го направим, да се стигне до ексцесии, до много неприятни сцени. След което прокуратурата повдигна обвиненията на Васил Божков. Къде отиваше публиката на Левски тогава? Какво петно щеше да бъде лепнато на публиката на Левски?
Какво щеше да каже за публиката на Левски държавната пропаганда и медиите, които обсъждат не интереса на Божков, а другия? Колко време щяхме да бъдем търкаляни в медийното пространство като хора, излезли да протестират в защита на някакъв бизнес, който е обект на наказателно преследване?“, каза Хиндлиян пред bTV.
„Когато направихме две срещи с г-н Божков през януари месец тази година, след което се взе решение да се видим с премиера, г-н Борисов лично на мен ми се скара, и това е документирано, че съм го плашил с протести. Днес г-н Божков ме нарича „подлога“ на г-н Борисов“. И двете страни са недоволни, което лично мен ме удовлетворява, защото това идва да ми покаже, че съм си свършил работата както трябва и съм защитавал интересите на Левски. Оттук нататък всеки има право да говори, да интерпретира по какъвто начин пожелае. В някаква известна степен разбирам емоциите и чувствата на г-н Божков. Това нещо не ме изненадва, не го приемам лично. Това е част от играта“, заяви Хиндлиян.
„Най-вероятно не е очаквал, че от позицията на парите и влиянията, с които разполага, някой ще му откаже нещо, за което той иска да се случи тук и сега. Само ще припомня, че година преди това искахме официална среща с г-н Божков – да се запознаем, да поговорим за нашите разбирания за Левски. Той не откликна на такава среща“, каза още той.

Още по темата