Черният дроб не боли, но говори

Черният дроб не боли, но говори

Да се говори за здравна тема, като проблемите на черния дроб, по интересен и провокиращ промяна начин, не е лека задача – с нея се заеха дамите от Triple E.Y.E Project – Елена Розберг, Ива Дойчинова и Евелина Павлова. С ясната цел да поставят темата за грижата за този орган в дневния ред на българина, те поканиха шест популярни и обичани личности, с които говорят „Черно на бяло“ за навиците, стереотипите в нашето общество и пътя към промяната.

Защо точно черният дроб? Кампанията е провокирана от плашеща статистика, която сочи, че 80% от хората, които не са правили никакви изследвания за състоянието на органа, НЕ са склонни да проведат такива и в бъдеще. 58% от българите не са изследвали черния си дроб, а 68.7% посочват липсата на конкретни оплаквания като причина за това.
Малко хора знаят, че
черният дроб не боли.
Свързани статии
Появата на оплаквания е сигнал за значително напреднал процес на заболяване. В същия момент  най-големият вътрешен орган преработва (и съответно се уврежда от) всичко, което влиза в човешкия организъм. Изпълнява над 500 есенциални функции в организма и може да се регенерира. Грижата за черния дроб започва с вниманието каква и колко храна консумиране, дали спортуваме и употребяваме алкохол и лекарства.  Това най-често означава промяна в начина ни на живот, което се оказва и най-трудната задача.
Ива, Елена и Евелина предлагат различен прочит,
защото промяната често идва заради примера на личности, на които се възхищаваме. Така с шеф Петър Михалчев те разговарят за премереността и хранителния режим, а Христо Мутафчиев споделя своя поглед по темата за алкохола и актьорските среди. В интервютата “Черно на бяло“ се включва и талантливата Силвия Петкова, като отдаден професионалист и родител, който често се разкъсва в забързаното си ежедневие.
Прекрасен пример за промяната в начина на живот дава Митко Кърнев от една от най-успешните български групи Д2, а психотелесният терапевт Мадлен Алгафари разказва какво е влиянието на мислите върху здравето и защо е важна грижата за душевното и физическото състояние на човек. За финал дамите разговарят „Черно на бяло“ с чаровния парапланерист Веселин Овчаров, който зад дълбоките си сини очи крие много сериозна история, свързана с черния си дроб.
Интервютата „Черно на бяло“ ни докосват до личния свят на тези обичани лица, за да ни накарат да се замислим какво иска да ни каже нашият черен дроб. Видеата, както и целите аудио интервюта ще бъдат споделени се споделят на tripleeye.bg, в подкаст, както и в каналите на Triple E.Y.E Project в YouTube и Facebook.
Ако публикацията Черният дроб не боли, но говори Ви допада – споделете я с вашите приятели в социалната мрежа..

Още по темата