Готвят затягане на мерките в община Карлово: Ето какво да очакваме/ВИДЕО/

Готвят затягане на мерките в община Карлово: Ето какво да очакваме/ВИДЕО/

На извънредна сесия на Общинския съвет в Карлово бяха обсъдени извънредните мерките, които са предприети и предстоят да бъдат въведени във връзка със епидемиологичната ситуация. В началото на сесията част от политическите сили излязоха с декларации за финансови и материални дарения за подпомагане на медиците от карловската болница (ГЕРБ- 1000 лева за защитни облекла, ВМРО – дарение с многократни и еднократни облекла и маски).
Общинските съветници застанаха зад предложението на д-р Иван Моллов – общински съветник от “Обединени за нашата община”, всеки член на местния парламент да дари по 50 лева за подпомагане дейността и предпазване на медиците от коронавируса.
Председателят на БСП – Карлово Манол Манолов обяви относно даренията, че социалистите са разговаряли с Медицинския център и МБАЛ “Д-р Киро Попов” и са в най-скоро време ще направят дарение.
Във връзка с мерките кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов посочи, че по препоръка на Областния кризисен щаб все още не са изградени КПП-та, очакват се да се въведат мерки за излизането от домовете. “От националния щаб не сме получили нито една ръкавица или маска” допълни градоначалникът.
В дневния ред предложение на червените бе да се отпуснат 50 000 лв. за Медицински център 1, които да послужат за погасяване на дългове на центъра към болницата. Предложението, представено от председателя на групата Манол Манолов, не срещна подкрепа от останалите общински съветници.
Върху какво дискутираха старейшините вижте в следващото видео…
Текст: Величка Люртова-стажант-репортер

Още по темата