Борис Джонсън покани Путин на среща на върха за ваксина за коронавируса

Борис Джонсън покани Путин на среща на върха за ваксина за коронавируса


Британският премиер Борис Джонсън покани руския президент Владимир Путин да участва в среща на върха онлайн за разработването на ваксина за новия коронавирус, предаде Асошиейтед прес.

Британското посолство в Москва съобщи, че Джонсън официално е поканил Путин на форума, който ще се състои на 4 юни.

По-рано Джонсън призна, че зрението му се е влошило, след като прекара болестта COVID-19. „Налага ми се да нося очила за първи път от много години. Мисля, че е много правдоподобно, че влошаването на моето зрение може да бъде проблем, свързан с коронавируса“, каза Джонсън.

Според руския президент втора вълна на коронавируса е възможна в Русия през есента.

„Постепенно излизайки от режимите на ограничения, в които все още живеем до голяма степен днес, трябва да помислим за това, за което говорят експертите тук и техните колеги в чужбина – че може да има и втора вълна, която е възможно да се появи през есента, края на октомври – ноември. Ние също трябва да имаме това предвид и да сме подготвени за подобно развитие на ситуацията.“, обяви Путин. 

Президентът подчерта, че днес ситуацията с коронавируса в Русия като цяло се стабилизира, започва постепенно намаляване на новите случаи. Както държавният глава отбеляза, това все още е нестабилна динамика, „но тя все пак съществува“.

Още по темата