Борисов: Полагаме огромни усилия с дипломация да потушим конфликта

Борисов: Полагаме огромни усилия с дипломация да потушим конфликта

Полагам огромни усилия с дипломация, мир, разбирателство, да успеем да потушим конфликта и да се върнем към нормалните си ангажименти. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание по повод мигрантската криза около границата между Гърция и Турция.
Той посочи, че досега е разговарял с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел преди да замине за Анкара.
„Полагаме много усилия, оценява се. След днешните срещи имаме план, да видим дали ще може да се изпълни“, каза премиерът.
Борисов добави, че напрежението расте, а това не е добре за никого.
„Хиляди хора страдат, напрежението расте, това не е добре за региона, нито за инвестициите, нито за бизнеса, нито за туризма. А пък и при този коронавирус, има още по-голяма опасност от такива големи групи хора като се движат“, заключи премиерът.
На днешното заседание на Министерския съвет присъстваха представители на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите.
„Тук сме, за да изразим нашата благодарност към правителството и министър Танева. Ние успяхме да извоюваме едни средства – 3, 2 млн., които хората ги очакваха. Ощетени бяха 1200 човека. За първи път получаваме и два месеца по-рано референтните средства, което е огромен плюс за нас, защото сега започва нашата кампания за производството на тютюн“, каза председателят на конфедерацията Асен Кичуков.
„Моят ангажимент към вас се изпълнява в пълния му обем. Продължаваме диалог с всички да работим по развитие на сектора и тея най-отрудени хора да бъдат спокойни“, увери премиерът Борисов./Dariknews.bg

Още по темата