Болницата в Пазарджик иска помощ от ВМА за тотална дезинфекция

Болницата в Пазарджик иска помощ от ВМА за тотална дезинфекция


От Военномедицинска академия в София да се изпрати помощ на МБАЛ-Пазарджик за извършване на тотална дезинфекция. Това поиска директорът на болницата д-р Красимир Темнилов на днешното заседание на Областния кризисен щаб в Пазарджик. Той помоли за съдействие областния управител Стефан Мирев и Регионалната здравна инспекция. 

Причината е големият брой заразени медици в лечебното заведение – общо 18, от които 13 са в Отделението по анестезиология и интензивно лечение на болницата. Тази сутрин бяха потвърдени нови три случая – 67-годишен лекар, 42-годишна медицинска сестра и 63-годишна санитарка. И тримата работят в интензивното отделение и са в добро общо състояние, под домашна карантина.

Днес в 16 часа изтече карантината в Интензивното отделение, но пред вид факта, че от вчерашния ден има три лица, медицински специалисти, които са с положителни проби, днес Щабът взе единодушно решение карантината в Интензивното отделение да бъде удължена до 16 часа на 16 май. Това съобщи областният управител Стефан Мирев, който е и председател на Областния кризисен щаб в Пазарджик.

„Всички указания, които са дадени по дезинфекционните мероприятия, са изпълнени. Тестуваме всички и за съжаление имаше отново положителен резултат на практически здрав медицински персонал“, заяви д-р Красимир Темнилов, цитиран от БНР. Той поиска съдействие от специалистите от ВМА-София за извършване на тотална дезинфекция в МБАЛ-Пазарджик.

Още по темата