Цвета Караянчева се срещна с членове и симпатизанти на ГЕРБ в област Пловдив

Цвета Караянчева се срещна с членове и симпатизанти на ГЕРБ в област Пловдив

Първата спирка в област Пловдив на члена на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и председател на Народното събрание Цвета Караянчева бе община Перущица, където се срещна членове и симпатизанти от общините Куклен, Кричим, Родопи, Стамболийски и видя как върви ремонта и облагородяването на Централния парк. Там тя пристигна с областния координатор на ГЕРБ – Пловдив област Георги Мараджиев и народните представители ген. Константин Попов и Запрян Янков.
Посрещна ги кметът на Перущица Мария Вълканова, която каза, че този ремонт е чакан от жителите на общината повече от 30 години и след подкрепа от правителството на Бойко Борисов започва неговото обновяване. От своя страна Цвета Караянчева подчерта, че през последните 10 години общините не са спирали своето развитие. Построени са стотици километри магистрали, подобри ла се е средата за живот във всички населени места, над 600 млн. лв. са дадени за образователна инфраструктура, всяка година устойчиво се увеличават доходите.
Цвета Караянчева добави, че с този дългоочакван ремонт се прави една малка стъпка към превръщането на Перущица в съвременен европейски град. Следващата спирка на Караянчева, придружавана от областния координатор Георги Марадджиев и народните представители беше манастира „Свети Георги“ в Белащица, община Родопи. Там тя се помоли за национално разбирателство, благоденствие и успех на всички български граждани.
„Вярата винаги ни е помагала и ни е била упование в трудни моменти“, коментира Караянчева. Срещите на председателят на Народното събрание продължиха и в Първомай, където разговаря с членове и симпатизанти от цялата община, както и от Асеновград и Садово. „Ние не се страхуваме от недоволството на хората, защото то може да ти посочи къде бъркаш и да ти даде шанс да станеш по-добър. Затова сега ще заложим на диалога като инструмент за потушаване на напрежението. Пред събралите си граждани акцентирах и върху философията на правителството на Бойко Борисов да не дели населените места по партиен признак.
Състезаваме се само по време на избори. После всички живеем заедно и разчитаме на местната и централната власт да ни осигурят модерна среда, коментира пред събралото се множество Караянчева. Ген. Попов също заяви, че правителството на Бойко Борисов отпуска средства на всички общини без значение от партията, която ги управлява и защото вижда нуждите на хората. По думите му всички ние сме тези, които имаме права и задължения да градим. Той бе категоричен, че през задаващите се тежки времена можем да преминем само единни, ръка за ръка, а не с вдигнати юмруци.
„Правителството помага, защото вижда нуждите на хората. Градеж с лоши чувства не се прави. Храмове и пътища с лоши чувства не се строят“, завърши той. В Брезово Цвета Караянчева, областният координатор Георги Мараджиев, народните представители ген. Попов и Младен Шишков се срещнаха с членове и симпатизанти на ГЕРБ от Раковски, Хисаря и Калояново и присъстваха на първата копка на проект за реконструкция и рехабилитация на част от улична мрежа в гр. Брезово, с. Борец, с. Чоба и с. Пъдарско. Средствата са от Държавен фонд „Земеделие“ по програма за развитие на селските райони.
„Много хора казваха, че асфалт не се яде. Да, но по него идва хлябът, идват инвеститорите, туристите, по него карат нашите деца. Подобрената пътна инфраструктура не означава само улеснение и удобство, тя е белег за европейско развитие, коментира Караянчева. Кметът Христо Енков подчерта, че е много доволен от подкрепата, която получава и от правителството и от народните представители. „Какво повече може да иска един кмет? Остана ни само едно – работа, работа, работа“, каза още Енков.
Срещите на Караянчева завършиха в Карлово, където се срещна с кметове и общински съветници от ГЕРБ преди тържествения митинг-заря по повод 183 години от рождението на Васил Левски. „Структурите на ГЕРБ функционират отлично. Членовете на партията са активни в своята обществена дейност и няма от какво да се срамуват. Дори напротив – увеличените доходи, подобрената инфраструктура, стратегическите проекти и влизането на страната в чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз само могат да ни карат да сме горди, че сме част от тази политическа партия.
С тези думи се обърна към кметовете и общинските съветници от ГЕРБ в община Карлово Цвета Караянчева. Тя призова кметовете и съветниците непрекъснато да бъдат сред хората, за им разказват за редицата успешни политики на правителството и управляващото мнозинство в парламента. „Никога не сме делили и няма да делим населените места. Това ни отличава от останалите. Обликът на градовете и селата е променен, защото чуваме исканията на хората и работим за тяхното изпълнение“, подчерта тя. „ПП ГЕРБ е единствената партия в страната, която още сега може да се яви на избори.
И ще ги спечелим, съдейки по прогнозите на всички социологически агенции. Но именно защото осъзнаваме своята отговорност пред над 1 млн. души, подкрепили ни на изборите – не можем с една оставка да хвърлим държавата в криза и безвремие. Разбира се, че чуваме справедливите искания на хората и сме готови за диалог. Но сме убедени, че само стабилна държава с монолитно общество може да премине през тежките времена, която се задават вследствие на кризата“, каза председателят на парламента.
Тя бе категорична, че управляващото мнозинство няма да абдикира от властта, защото има и опита, и капацитета да завърши всички онези стратегически процеси и проекти, които държавата е стартирала. „С тях ще утвърдим трайно нашата евроатлантическа принадлежност, което силно плаши опонентите ни. Не е лесно, но това е пътят към по-доброто бъдеще за децата ни“, обясни Караянчева.

Още по темата