Пореден протест за „Правосъдие без каскет“ и без съдебна ваканция

Пореден протест за „Правосъдие без каскет“ и без съдебна ваканция


Пред Съдебната палата в София се провежда поредният протест на „Правосъдие за всеки“ под надслов „Правосъдие без каскет“. Несъгласните с евентуална съдебна ваканция адвокати също са сред демонстрантите пред столичната Съдебна палата.

„Ако правосъдието спре да работи, спира цялата държава. Правосъдието не може да бъде жертва на карантина, напротив, това трябва да е единствената институция, която трябва да работи до последно в извънредна ситуация“, каза Велислав Величков от организаторите на протеста и обяви, че ваканция не им е необходима и тя е през лятото или зимата, но сега е работно време и време за протести.

Организаторите заявяват, че не се отказват да говорят на висок глас за проблемите на съдебната система, засягащи всеки от българските граждани, проблемите, от които мнозина се опитват тихомълком да се измъкнат.

„Не се отказваме от искането за реформа в прокуратурата и оставка на главния прокурор сега“, казват още от „Правосъдие за всеки“ и призоват дошлите на протеста граждани да спазват противоепидемичните мерки, но да остават свободни.

Протестът е подкрепен и от „Системата ни убива“.

Още по темата