Петима си тръгват от Ботев (Пд), чакат четирима! Валентич: Най-важното е Неделев да остане (ВИДЕО)

Петима си тръгват от Ботев (Пд), чакат четирима! Валентич: Най-важното е Неделев да остане (ВИДЕО)

Наставникът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич коментира ситуацията в жълто-черния отбор. Той разкри, че петима играчи напускат ти и се очаква да дойдат още четирима, но най-важно е оставането на Тошко Неделев в отбора. Специалистът заяви, че “канарчетата” ще бъдат на лагер в Турция, а в България ще изиграят контроли с Левски, Царско село и тим от Втора лига.

“Надявам се този сезон да имаме по-добро представяне. Аз съм човек, който говори със сърцето си, уважавам всички от вашия бизнес, а изчетох доста лъжи в медиите. Когато има взаимодействие, всеки побеждава. Аз винаги ще имаме време за вас.
Янко, Сисе, Еспиноса, Шоколаров и Джонатан Перейра напускат отбора. Приоритет ни е да подпишем договор с Тошко Неделев. Аз съм треньорът и предпочитам най-напред с моите играч и след това с нови да подписваме – този тук е изключение (Николай Минков). С Аргилашки също ще подпишем нов договор.
Работим по трансфер с един полузащитник. Също така с един централен защитник и с още един нападател, защото Сисе напуска. Искаме и още един вратар, за да имаме конкуренция с вратарския пост. Освен Минков, очакваме още 4 нови играчи + Тодор Неделев и Аргилашки.
Новите играчи ще са играчи на Ботев – няма да са под наем. Няма промяна в статуса с Маркиньос и останалите, които са под наем при нас.
Имаме много добри млади играчи в академията. В началото не мислехме да правим втори отбор, но нямаше как да направя място за всички, предстои да обсъждаме.
На пресконференцията бе представено и новото попълнение Николай Минков, който пристига от отбора на Монтана. За него Валентич каза:
“Аз знам какво искам да променя в Ботев – ще играем бърз футбол с висока интензивност и агресивност. Той има всички тези качества. Той е професионалист, когато играе”.

Още по темата