Мобилни екипи ваксинират в Пловдив и региона от утре

Мобилни екипи ваксинират в Пловдив и региона от утре

Мобилните екипи за имунизация срещу COVID-19 започват работа още от утре в Пловдив и областта, след като бъдат осигурени ваксини от РЗИ-Пловдив. Това съобщи д-р Калин Калинов – директор на дирекция „Здравеопазване“ в Община Пловдив.
„Мобилните екипи вече са готови и веднага, след като бъдат снабдени с необходимото количество ваксини, ще поемат по график. Разполагаме с две мобилни групи, едната ще обслужва гражданите на град Пловдив, които са възрастни или трудно подвижни, а втората ще поема за региона, където има отдалечени населени места и жителите им изпитват затруднения да стигнат до имунизационни кабинети“, обясни д-р Калинов.
По думите му единият мобилен екип има готовност да замине за Община Карлово по молба на тамошната администрация. В Подбалкана има доста малки села, където жителите дори нямат личен лекар, а имунизационните пунктове са далеч от тях.
Началникът на общинското здравеопазване в Пловдив уточни още, че служители на големите общински, държавни и частни предприятия, също ще бъдат ваксинирани на място.
Засега ваксината е на „Астра Зенека“, чака се и доставка на продукта на „Пфайзер“. „Най-добрата ваксина е поставената ваксина“, бе категоричен д-р Калинов./Вестник Марица

Още по темата