Митов: Радев вкарва БСП през задния ход на властта

Митов: Радев вкарва БСП през задния ход на властта

„Служебните кабинети не могат да служат за алтернатива на каквото и да е било. Тях никой не ги е избирал, назначава ги президентът – временно, в случая за два месеца, предимно, за да направят избори”. Така зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов коментира в ефира на „Здравей, България” по NOVA правителството, назначено от президента.
По думите му чрез служебния кабинет Радев „си пуска мостове към потенциални свои коалиционни партньори за президентските избори”.
„Очаквано, вкарва БСП през задния ход на властта. Те очевидно по друг начин до момента не могат да реализират тази своя амбиция. Очевидно е, че се опитва да даде сигнали да други групи хора”, добави Митов.
Относно състава на служебното правителство той заяви: „Събрал някакви хора. Сред тях има такива от кабинета на Орешарски, има хора от БСП. Събрал хора и решил, че това са тези, които могат да избутат тези два месеца до изборите”, смята Митов.
Той коментира и думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от вторник, който каза: „Предстоят ни два тежки месеца срещу много пари, които са изправени срещу нас. Парите на олигархията”.
„Кого точно е имал предвид под олигархията премиерът ще трябва да задълбочи.
Не го е направил сега, но ще го направи за в бъдеще, аз съм убеден. При всички положения в България, откакто сме започнали прехода към демокрация, има кръгове, които постепенно си се утвърдиха и по един или друг начин влияят върху властовите решения”, поясни зам.-председателят на ГЕРБ.
„При всички положения, в България е ясно, че от години, от началото на Прехода, има хора с много пари, които влияеха негативно на българския политически живот. В момента тази възможност им е отнета и те си връщат”, добави още той.
Митов беше категоричен, че ГЕРБ няма да се разпадне.
„Това не е партия и общност, която може да се разпадне току-така. Никой все още не е победил ГЕРБ, за да обяснява, че тя ще се разпадне”, посочи той. Той допълни, че ГЕРБ е готова да бъде опозиция и да подаде ръка за разговори./Вести БГ

Още по темата