Адвокат за разпита на Борисов: Целта да го привикат бе друга

Адвокат за разпита на Борисов: Целта да го привикат бе друга

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер на страната – Бойко Борисов, бе разпитан вчера в Главна дирекция „Национална полиция“ по три сигнала в периода 2009-2012 г. Имат ли давност подобни сигнали?
,,Давност имат престъпленията, извършени по действащия Наказателен кодекс. Има разумни срокове за извършване на разследване и проверка. Случилото се с Борисов, да бъде призован по сигнали с такава давност, е необичайно“, заяви адвокат Димитър Марковски.
Той е категоричен, че подобни сигнали нямат никаква юридическа стойност.
Недопустимо е да се пресъздават със слухове твърдения за извършени престъпления. Ако е имало данни за извършени престъпления, е следвало да бъдат събирани доказателства и да се върви по досъдебно производство. Да се привиква Борисов след толкова години, това означава, че има някакви други цели, каза още юристът пред Bulgaria ON AIR.
,,В последния момент да се търсят решения имунитетът на народния представител да бъде снет, това е необичайно съвпадение на обстоятелства. Като че ли имат някакви цели извън законодателството“, посочи Марковски, но добави, че в случая не може да се говори за уронване на престижа на Борисов.
Г-н Борисов си има своите права и задължения като човек, който е призован като свидетел. Има право на защитник, той си е организирал защита с квалифициран колега. Няма нищо незаконно при извикването на Борисов. Сроковете, които са изтекли от заявените събития, са малко необичайни, но този анализ може да бъде направен и от самия г-н Борисов, коментира още адв. Марковски./Новини.БГ
 

Още по темата