Четирите годишни гурме и бюти времена

Четирите годишни гурме и бюти времена

Бюти тур пролет 2019
„Посланието „Красотата е здраве“ и обратното е все по-неделимо свързано със съвременния стил на живот. Козметиката се обновява и преосмисля на базата все по-чисти органични съставки, но в същото време и на иновации като нанотехнологиите и дори изкуствения интелект. Появяват се все повече персонализирани нишови продукти. Сред тенденциите откриваме и засилващото се влияние на собственото съзнание и на бюти терена. Ако се чувстваме и виждаме добре, привличаме и излъчваме позитивна енергия. Тази флуидност ни помага да постигаме повече както в личен, така и в професионален план“, казва за „Жената днес“ Пилар Карисоса. Журналист, радиоводещ, автор на няколко книги за пътувания и кулинария, тя представя своята идея за „Четирите годишни времена“ във вариант гурме и бюти.
Първата спирка на нейния Beauty Tour пролет 2019 в легендарния хотел The Westin Palace е областта Галисия в северозападна Испания. Оттам идва марката Acemelia със звездния си продукт, олио от камелия.
От Мароко пристига марката Lallita с олио от кактусова смокиня /Опунция фикус индика/, смятано за естествен регенератор на кожата или „естествен ботокс“ с високо съдържание на витамин Е и есенциални мастни киселини Омега 6.
Продуктът хидратира кожата и забавя процеса на стареене и появата на бръчки. От своя страна олиото от канабис има противовъзпалителен, болкоуспокояващ, антибактериален и антивирусов ефект, изглажда повърхността на кожата и намалява торбичките под очите. От Lallita залагат на научна и невроестетика, в която водеща роля играе и емоционалното състояние под формата на лична харизма.
Трета спирка от маршрута е Дания с фирма Pharma Nord и техните капсули Q10 de ActiveComplex Q10 Gold , които възстановяват  виталността отвън и отвътре. Коензимът Q10 присъства във всички клетки на тялото и е ключов фактор за производството на енергия.
От компанията казват, че с техния продукт за първи път е научно документирана ефикасността на коензима в подкрепа на сърдечно-съдовата система. „Съвременният интелигентен антиейджинг е не просто да изглеждаш, а действително да бъдеш по-млад“, казват от Pharma Nord.
Меню Gastro Healthy пролет 2019
В хотел InterContinental Пилар Карисоса представи и меню авторска кухня на шеф Мигел де ла Фуентес с тенденциите за пролет 2019: сезонни продукти висока гама и сравнително лесно креативно меню, което и любители в кухнята могат да приготвят.  „Идеята е да се храним добре и да се научим как да комбинираме продуктите. Да използваме кулинарната наука като средство за здраве, да залагаме повече на еко и биодинамични продукти с ясен произход и качество“, коментира Пилар.
Менюто включва предястие от сирене с трюфели завито в японско телешко wagyu и лек бульон от шафран, основно ястие от лаврак на пара от водорасли и броколи бими с екстра върджин зехтин и за десерт: свежа супа от ягоди с джинджифил, мента и сурово кашу.
Сред висококачествените нови нишови продукти участващи в менюто са Quesos Arcam, напълно занаятчийско произведени сирена в Кампо Реал близо до Мадрид. Aquanaria доставя лаврака размер XXL /между 2 и 4кг./, отгледан в Атлантическия океан в продължение на 36 месеца. Фермите се намират на няколко километра от бреговете на Лас Палмас, столицата на остров Гран Канария. Зехтинът екстра върджин Castillo de Canena е произведен от изцяло съобразено с биодинамичното земеделие стопанство в Хаен, южна Испания. Aperitivos Medina са специализирани в ядки повече от петдесет години. Те предлагат напълно натурални сурови орехи, кашу и бадеми без добавена сол. Семейната фирма Azaconsa от 1870г. /сега в нея работи шесто поколение/ показа най-новия си продукт: фрапета с естествени оцветители, без глутен, соя, нито хидрогенирани мазнини.
А в своето обяснение за значението на храната испанският учен Хосе Луис Кордейро стига много по-далеч. „Докато напредваме с бързи темпове към „лечението“ на остаряването и „смъртта на смъртта“ е необходимо да се храним максимално здравословно. Но дори и тази идея за „здравословно“ постоянно се променя с времето и човешкото познание. Първият мост към безсмъртието действително зависи от храната и навиците на живот.  Вторият мост около 2020г. започва с първите биотехнологични терапии, третият от 2030г. Нататък разчита на широкото навлизане на нанотехнологии, които ще „излекуват“ процеса на остаряване към 2040г.“, казва по време на едно от сезонните представяния на Пилар Карисоса авторът на бестселъра „Смъртта на смъртта“ на испанското издателство Planeta.
В края на минатала година Пилар Карисоса получи и International Miami Media Awards присъждани от International Network Social Journalism.
 
The post Четирите годишни гурме и бюти времена appeared first on Жената днес.

Още по темата