Част от Радомир минава на по-строг воден режим

Част от Радомир минава на по-строг воден режим


Част от Радомир преминава на по-строг воден режим. Мярката се налага поради силно намаляване на водните количества във водоизточника, захранващ района. 

Със заповед на кмета Пламен Алексиев от днес в квартал „Гърляница” и улиците „Витоша“, „Хайдут Румяна“, „Ивайло“, „Гавраил Радомир“, „Пчелинска“ и „Никола Вапцаров“ водата ще се пуска във времето от 15 до 22 часа. Досега в кв. „Гърляница“ чешмите спираха само нощем. На същия график – с вода от 15 до 22 часа, ще бъдат и селата  Борнарево и Николаево.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, тераси, мотори, превозни средства и др., като нарушителите ще бъдат глобявани.

В заповедта на кмета е записано, че в случай на задълбочаване на кризата режимът ще бъде променен. На режим продължава да бъде и кв. „Върба“, където вода се подава през 24 часа.

Напръскаха срещу змии градския парк в Радомир, съобщиха от общинския пресцентър. Особено внимание е обърнато на местата, на които се събират хора, като района в началото на парка.

Обработени с препарати са и пространствата около тенис масите, чешмата  и пейките, на които сядат хора. Срещу влечуги е пръскано и в гробищния парк.

Предстои в града и селата на територията на общината да бъде извършено повторно третиране срещу кърлежи.

 

Още по темата