Препирни и разправии в ОбС заради МИГ Хисаря, искат се оставки/ВИДЕО/

Препирни и разправии в ОбС заради МИГ Хисаря, искат се оставки/ВИДЕО/

Изпълнителният директор на МИГ Хисаря Лазар Лазаров изпрати сигнал до кмета на общината инж. Пенка Ганева и до ОбС в курортния град. В писмото Лазаров сезира местните власти за неправомерни, според него, действия на Мария Мустакова-представител на общината в МИГ и председател на местната инициативна група. Изпълнителният директор хвърли ръкаавицата, като заяви, че от края на февруари тази година няма достъп до банковата ксметка на Сдружението и изброи още куп доводи, заради които смята, че Мустакова не работи добре с него. Лазаров поиска оставката на Мустакова.
От своя страна тя отговори, че Лазаров като служител, е недопустимо да иска оставки на когото и да е било и не той би трябвало да изисква отчет, а той да представи такъв за работата на МИГ Хисаря. Мустакова обясни още, че Лазар Лазаров, в качеството му на изпълниелен диретор, никога ен е имал правомощия да се рапорежда със сметките ан Сдружението. Стъпките, предприети от председатерлля на МИГ са в насока прератяване на трудовите правоотношения на изпълнителния директор, обясни още Мустакова.
Кметът инж. Пенка Ганева заяви, че е водила разговори и има информаиция, че МИГ Хисаря не се развива добре и че ако работата пролжава п тоз начин, Сдружението е в опасност да спре да функционира, а общината ще плати солидна глоба. Така ще бъде нанесено петно върху авторитета на местната власт, а милионите, определени за проекти за бизнеса в община Хисаря, ще бъдат пренасочени дргаде. На 28 май ще има общо събрание на МИГ Хисаря, тогава ще сереши как продължава и с кого да работи Сдружението.
Целият скандал, без редаторска намеса, вижте във видеото на ПБ Новинар…

Още по темата