Блокираните на летище в Париж българи се прибраха

Блокираните на летище в Париж българи се прибраха

Всички 73 български граждани, включително и сезонните работници в земеделието, недопуснати да влязат на територията на Франция, излетяха за София от летище „Шарл де Гол“ в Париж, като разходите по връщането им в България са поети от авиокомпанията превозвач. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР, цитирани от БТА.
Самолетът с българите, които бяха блокирани на парижкото летище „Шарл де Гол”, кацна в София. На летището ги очакваха линейки, информира NOVA.
Екипът на посолството ни в Париж е оказал пълно съдействие на съгражданите ни, които не бяха допуснати на територията на Франция заради ограничителните мерки в страната, свързани с коронавируса, предаде БТА.
От МВнР отново призовават българските граждани да не предприемат пътувания от чужбина към България или от България към чужбина, освен ако не е абсолютно наложително.
От 17 март във Франция не се допускат чуждестранни граждани, а на 8 април бе обявено, че се забранява и влизането на сезонни работници, припомнят от външното ни министерство.
Позволява се на френските граждани и граждани на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Великобритания заедно със съпруг/съпруга и децата им да влязат във Франция, за да достигнат до дома си, ако имат разрешение за пребиваване./Вести БГ

Още по темата