Влизането от България в Гърция е възможно само през ГППП „Кулата-Промахон“

Влизането от България в Гърция е възможно само през ГППП „Кулата-Промахон“


От 1 юли влизането на всички граждани през сухопътните граници от България в Гърция ще бъде възможно само през граничния пункт „Кулата-Промахон’. Това се казва в съобщение на МВнР, което е било уведомено за това от Посолството на Гърция в София.
Засега няма да е възможно влизането в Гърция през други сухопътни гранични пунктове, освен само при съществени причини. Предстои да бъде уточнено какви са те.
Според развитието на епидемиологичната обстановка, свързана с коронавируса, компетентните гръцки власти ще разгледат възможността да се отворят и други гранични пунктове в бъдеще.
От 1 юли в рамките на засилване на мерките за борба с коронавируса Гърция въвежда за всички пристигащи граждани, независимо от тяхната националност, попълването на специален онлайн-формуляр, който може да бъде открит на https://travel.gov.gr/. Необходимо е формулярът да бъде попълнен най-малко 48 часа преди влизането в страната.
В него ще трябва да бъде описано къде ще сме настанени, да имаме временна регистрация, за да ни намират по-лесно местните власти при установяване на положителна проба за коронавирус.
И досега е имало изискване да се попълва хартиен формуляр на границата.
 

Още по темата