Доц. Кунчев: Предлагаме първо да отворят ресторантите, а след 2 седмици баровете 

Доц. Кунчев: Предлагаме първо да отворят ресторантите, а след 2 седмици баровете 

Утре ще стане ясно кога отворят заведенията. Ние предлагаме първо да отворят ресторантите и 2 седмици по-късно да заработят нощните заведения. Това заяви държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, след като се ваксинира срещу COVID-19.
„Обсъжда се и до колко часа ще работят. Диалогът с ресторантьорите е много тежък. Има тежки социални последици особено в семейства, в който и двамата работят в ресторант. За някои типове заведения периодът, в който не работят, вече е 9-10 месеца, за други е 3-4 месеца. Проявяваме разбиране. Утре ще има окончателно решение“, каза още Кунчев.
Ваксината на доц. Кунчев му беше поставена в 10:30 ч., в сградата на Регионална здравна инспекция – София. Преди това му бе измерена температурата и снета анамнеза за общото му здравословно състояние. Той бе ваксиниран с първата доза от ваксината на „Пфайзер“. Доц. Кунчев изтъкна, че всички здравни работници ще започнат да се ваксинират тази седмица.
„В света вече има 30 милиона ваксинирани. Първоначалните колебания, страхове и всичко, което хората си мислеха, че може да се случи, очевидно не става. Профилът на безопасност на ваксините е чудесен, надявам се, че така ще бъде и за следващите“, заяви той след ваксинацията./ Вестник Монитор

Още по темата