Бабикян: Никой не бива да очаква, че Брюксел ще дойде и ще уволни Борисов

Бабикян: Никой не бива да очаква, че Брюксел ще дойде и ще уволни Борисов


„Отровното трио“, Велислав Минеков, Арман Бабикян, Николай Хаджигенов,

Протестът в Брюксел вчера каза нещата, които казва и протестът в София. Целта на срещата на проф. Велислав Минеков беше да говори с някои от ключовите депутати, което той успя да направи. Тези хора трябваше да чуят от първа ръка какво точно се случва в България. Това заяви пиарът Арман Бабикян от „Отровното трио“ – един от организаторите на протестите у нас.

„Залата в Брюксел не ни учуди – чуха се много неприятни неща за България. Но никой не бива да очаква, че Брюксел ще дойде и ще уволни Бойко Борисов вместо българите. Това, което се чу обаче, е шамар за властта. Ние искаме да има връзка между върховенството на закона и между харченето на парите за българите. Думи сме чували много, не сме видели действия. Напротив – виждаме злоупотребата с тези еврофондове“, обясни Бабикян пред БНТ.

„Нито един от нас не е избиран за нищо, така че да има самочувствие, че за него са гласували в легитимния смисъл на думата. Но имаме самочувствието, че сме хората, дали искрата на събуждането и огънят на гражданското самочувствие трябва да продължава да гори“, добави той и продължи – „Да, има хора, на които не им харесват яйца, има пък и други хора, които казват „сега ли се сещат интелектуалците“. Има всякакви хора. Но ние не сме длъжни да се оправдаваме за формите на протест. Ние се опитахме и мисля, че успяваме 90 дни да запазим протеста мирен, а една държава го окървави на 2 септември и тя дължи отговори.“

Арман Бабикян обясни, че нито един ден организаторите не са уведомявали общината предварително за протеста. Той допълни, че това няма и да се случи, тъй като не са длъжни да го направят. „Да ни глобят – ето, държавата пак не работи.“ Така отговори пиарът на въпроса дали е наясно че протестите без уведомление са в нарушение на закона.

„Ще стане студено, ще дойдат сметките за ток и за парно. Тези 1 милион, които живеят под прага на бедността, ще се почувстват също угнетени. Когато дойдат и гладните, тогава те (управляващите – бел. ред.) ще видят от прозорците си“, заяви Бабикян по повод въпросите дали протестът ще придобие и социално измерение.

Запитан кой плаща на „Отровното трио“, организаторът отговори, че гражданите плащат – отворена е  дарителска сметка, събрани са около 100 000 лева, които отиват основно за озвучаване. Съвсем скоро са били платени данъците върху тях.

„Още не сме взели решение за партия на „Триото“, никой не мисли за това. Ако имаме желание за партия, всички медии ще разберат“, отговори Бабикян на въпроса дали „Отровното трио“ ще стане политическа партия.

Още по темата