Фенове на Левски за и против дарението на Пеевски! Правят ли тези пари „сините“ зависими? (ВИДЕО+СНИМКИ)

Фенове на Левски за и против дарението на Пеевски! Правят ли тези пари „сините“ зависими? (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двама от популярните фенове на Левски гостуваха в „Студио Дерби“ на KotaSport.com. Васил Лазаров от фенклуба „Баня Мадара“ и Йоан Запрянов, който пише в „Екипбг“, заформиха любопитен спор за и против дарението от 500 хиляди лева, направено от Делян Пеевски.
„Аз съм потомствен левскар, от малък съм на стадиона. Добре е да направим малка историческа справка. Левски със смяна на имената просъществува до 1968-а година. След обединението със Спартак, публиката намаля, много хора се отказаха да ходят на стадиона. Обединението беше насилствено, със заповед на БКП. Левски беше поставен под егидата на МВР, чийто елит никога не е бил левскарски. Самият девиз „Левски значи свобода“ противоречи на тази ведомственост. Проблемът беше много сериозен и продължи дълго. В по-новите времена собствениците вече ги знаем. За по-едрия бизнес не можем да кажем, че е със 100% чисти капитали. Стигаме до даренията, които Левски получава, за да оцелее. Даренията са основно от феновете. Тези 500 хиляди лева от Пеевски – ако той е левскар, мисля че е приемливо и трябва да ги вземем, за да излезем от сегашната ситуация. Повечето от парите, които до момента са идвали от бивши собственици, за мен на масовата общественост не е ясно с какъв произход са. Това не важи само за Левски, а за почти всички клубове в България. Голяма разлика между Чорни, Спас Русев, Васил Божков и Делян Пеевски като чистото на капитала и направените инвестиции няма“, заяви Васил Лазаров в „Студио Дерби“ на KotaSport.com.
Кирил Евтимов в „Кота Спор“: Любовта към Левски има по-различни измерения! Сираков е правилният избор

„Не се определям по никакъв начин като ултрас. Фен съм на Левски – второ поколение. Веднага отговарям дали са едни и същи парите на Божков, Спас Русев и Делян Пеевски. Има два големи проблема. Първият е, че досега нямахме избор. Идва един човек, джиросват му акциите и му казват, че е собственик на Левски. Къде е проблемът с Пеевски? Тук вече имаме избор. Можем да кажем: „Ако ще спасяваме Левски, ще го спасяваме ние, левскарите“. Тези пари ни правят зависими. Пеевски, ако е искал, можеше да даде тези пари, без да бие тъпана, че ги дава. Тук идва вторият голям проблем. Левски досега се издържаше от „Национална лотария“. Ще го играя адвокат на дявола, тъй като не съм фен и на Васил Божков. Но поне се знаеше откъде идват парите – от търкане на талончета. Но да ми обяснят откъде са парите на депутата Делян Пеевски. Преди 10 години той обяви, че има един Опел, а сега раздава милиони и дарява половин милион на Левски. Каква дейност има дружеството, през което така щедро дарява, каква е тази компания, откъде се взе? Преди 5 години не съществуваше. От каква дейност идват тези пари? Това е абсурдно да се приемат такива пари. А да не се обсъди дали тези пари трябва да бъдат взети е още по-абсурдно. Това е мъка без край. Отново ставаме зависими от хора, които с чужда пита правят помен. Ние го нарекохме модела „Бащица“. Аз не харесвам такива терминологии, защото се губи смисълът. Да сме зависими от Делян Пеевски – човекът, за когото има немалко доказателства, че стои зад фалита на банка за 5 милиарда, не е нормално. Трябваше да върнем тези пари. Сваляме бюджета, разкарваме чужденците, не плащаме тези огромни заплати и толкова – живеем според възможностите си“, заяви от своя страна Йоан Запрянов в „Студио Дерби“ на KotaSport.com.
Цялото предаване може да изгледате в прикачения видеофайл или на Фейсбук страницата на KotaSport.com ТУК

Още по темата