Ужас! Педофил атакува 300 деца в интернет

Ужас! Педофил атакува 300 деца в интернет

Педофил атакува повече от 300 български деца в интернет, като ги е изнудвал за голи снимки. Извратеният мъж обаче е арестуван преди няколко дни от антимафиоти от ГДБОП. Направил е пълни самопризнания и му е повдигнато обвинение. Това разкрива пред „Телеграф“ шефът на отдел „Киберпрестъпност“ Владимир Димитров.
„Задържаният си е правил фалшиви профили, запознавал се е с момичета и е искал да му пращат неприлични снимки, след това е започвало изнудването“, допълни той. По думите на киберполицай №1 от началото на годината до момента отделът му е арестувал 10 педофили. Тенденцията в този вид насилие над деца е, че гаврите в интернет замениха шамарите особено при учениците. Антимафиотите от отдел „Киберпрестъпност“ засекли, че педофилът, който е от района на Велико Търново, си прави десетки фалшиви профили. Обичайно се представял за момче на 13 или 14 години и
започвал да се сближава с момичета на тази възраст, но и с по-малки
Първоначално всичко тръгвало уж невинно, но после искал гола снимка. Ако детето поддаде, започвало изнудването за още и още, споделиха спецполицаи. Обяснявал им, че ако не му пратят, ще разпространи първата им порнографска снимка навсякъде и семейството и съучениците им ще разберат. По тази схема педофилът успял да изнуди няколко момичета.
„Децата, които е атакувал, са от цяла България, но най-много бяха от Велико Търново и Стара Загора. Действал е от около половин година“, допълни комисар Димитров. Извратенякът бил задържан миналия четвъртък в старопрестолния град. Проверката в масива на МВР показала, че до момента не е бил криминално проявен. На 35 години е и е безработен. Издържали го роднини, които работят в чужбина, докато той задоволявал сексуалния си нагон онлайн и почти не ставал от компютъра. Педофилът е направил пълни самопризнания, дори заявил, че съжалява. По време на обиските на адресите, които обитавал, били открити много снимки и видеофайлове с порнографски материали. Преди няколко дни бил задържан още един мъж, който свалял и гледал ужасяващи кадри със сексуално насилие над деца, но не смеел да влиза в контакт с жертвите.
„За тези почти четири месеца сме задържали 10 педофили, като те са на различна възраст – от 20 до 60 години. Обикновено са с различни професии. Имаше и такива, които, след като им омръзне да гледат дадена жертва, я карат да доведе свой приятел или съученик и да извършват сексуални действия пред камера. До реално физическо насилие слава богу не се е стигало, но психическите травми са жестоки“, разказа още шефът на „Киберпрестъпност“. По думите му децата също използват интернет, за да мъстят едно на друго. Най-често в общи чатове на класа или на дадена приятелска компания пускали обиди, колажи или голи снимки на свой „враг“. Така го излагали пред всички. От началото на годината до момента в ГДБОП има 10 сигнала за подобна саморазправа между деца.
Имаме все повече случаи от началото на годината на заплахи чрез съобщения
чатове, обаждания“, сподели и Женя Петрова от асоциация „Деметра“, която оказва помощ на жертви на насилие. По думите й най-фрапантен е случай от Бургас, при който баща е обвинен, че блудства с 3-годишното си момиченце. Сигналът е подаден от майката. По него се води разследване от МВР и прокуратурата. Преди няколко дни съдът е издал заповед той да бъде включен в програма за насилници.
„От началото на годината до момента имаме 56 нови случая на насилие, те са от мъже и жени. С тях са проведени 152 консултации и са написани 26 молби по Закона за защита от домашно насилие“, допълни Петрова. По думите й жените се оплаквали най-често от побои от партньорите им. Такива са 35 от случаите. Имало и 11 дами, които потърсили помощ от асоциацията за психологически и физически тормоз от страна на деца и внуци над тях.
Двама мъже се ожалиха, че жените им ги тормозят.
Двама мъже са подали сигнали срещу жените си, че ги тормозят и оказват физическо и психическо насилие над тях, разкри Женя Петрова от асоциация „Деметра“. От януари до момента имало и други двама, които разкрили, че са жертви на своите зетьове. Има и един случай на мъж, който се оплакал, че внукът му го малтретира, а друг пък обяснил, че баща му оказва насилие върху него.
„С двете страни – жертвата и насилника, работят психолог, юрист и социален. Имахме и случай наскоро на син, който тормозеше майка си, която е инвалид. Оказа се, че той е с психически проблеми и в момента се работи с него по програма за защита от домашно насилие“, допълни Петрова. Асоциацията работи все още и по 20 стари случая от миналата година, при които травмите на жертвите са големи и не могат все още да бъдат овладени напълно./Kriminalno.com

Още по темата