Борисов: Още 50 000 ваксини се чакат довечера

Борисов: Още 50 000 ваксини се чакат довечера

„Март месец е критичен, но винаги съм казвал, че разчитам на самосъзнанието на българите. Да, нека си работят ресторантите, но да не забравяме, че пандемията си върлува“, това предупреди премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Чирпан. Там той обяви, че се очакват още 50 000 дози ваксини тази вечер.
Вчера са ваксинирани 16 000 души. Създали сме организация новите дози да се доставят още през нощта, за да може и утре ваксинацията да продължи. Полагаме огромни усилия“, увери премиерът.
Според него най-важното от изборите е след това да се създаде стабилна държава. „Трябва да минем 3% от БВП. Само това ще оправи дефицитите в икономиката. Това трябва да бъде в съзнанието на всеки политик, който казва, че милее за държавата – как да върнем тези 3%.“, заяви премиерът.
По-рано днес Бойко Борисов направи инспекция в Брестовица, Пловдивско, става ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“. Той е придружен от заместник-регионалния министър Николай Нанков и областния управител на Пловдив Дани Каназирева.
Те оглеждат нова пречиствателна система и подмяна на водопровода на селото. В пловдивското село Брестовица обявиха бедствено положение на 23 февруари заради наличие на манган във водата, който е 20 пъти над допустимите норми.
Загубите на вода в Брестовица ще бъдат сведени до минимум, а проблемът на хората от населеното място с питейната вода ще бъде трайно решен с помощта на държавата. Вече започна изграждането на три дублиращи сондажни кладенци. Ще бъде построен също нов довеждащ водопровод и помпена станция, както и ще се подмени близо 25 километра водопроводна мрежа. Това стана ясно по време на посещението на Борисов в Брестовица, където премиерът лично се увери в стартиралите изкопни работи за трите кладенци.
Те ще са готови до края на март и са възможно най-бързото решение, което ще осигури достъп на хората до качествена питейна вода. „Хората да са спокойни, да имат и питейна вода, а и загубите по мрежата да са по-малко“, заяви министър-председателят Борисов.
Проблемът с водата в Брестовица ще бъде решен окончателно с изграждането на нов довеждащ водопровод и помпена станция, за които общината ще изготви технически проект. Заместник-регионалният министър Николай Нанков и областният управител на Пловдив Дани Каназирева докладваха на премиера,  че ще се работи по специална технология, благодарение на която няма да бъдат засегнати лозята и имотите на хората.
Средствата за кладенците, водопровода и помпената станция ще бъдат осигурени от Българския ВиК холдинг. Прогнозната стойност към момента за строителството на всички нужни съоръжения е близо 22 милиона лева./ Dariknews.bg

Още по темата