Областният координатор Георги Мараджиев се срещна с кмета на Брезово Христо Енков

Областният координатор Георги Мараджиев се срещна с кмета на Брезово Христо Енков

Областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област и кмет на община Стамболийски Георги Мараджиев проведе среща с кмета на община Брезово Христо Енков. Двамата обсъдиха направеното в общините с пари от правителството на Бойко Борисов за една година от мандатите им. От разговора стана ясно доброто сътрудничество на двете общини с управителя на ВиК- Пловдив Спартак Николов. Кметовете бяха категорични, че благодарение на съвместната работа с дружеството в общините Стамболийски и Брезово ВиК съоръженията и инфраструктурата са значително подобрени.
Енков се похвали, че само за една година в община Брезово, в село Стрелци е монтирана сонда за питейна вода с нов пречиствателен филтър, в село Златосел е подменен проблемен водопровод, в селата Бабек и Розовец са поставени нови филтри, а в Чехларе е изградена помпена станция. Освен това проблемният водопровод в село Пъдарско, където хората две години ползваха водоноски, вече е готов.
Кметовете споделиха и удовлетворението си от отпуснатите от Министерски съвет пари за инфраструктурни проекти. Мараджиев спомена, че само на последното заседание на правителството за миналата година са отпуснати 2 милиона и 300 000 лева за ремонт на читалището, площада пред него и лятното кино в Стамболийски. Той уточни, че обновяването на централното градско пространство е мечта на много поколения жители на общината. Енков пък уточни, че за тази година ще разполага с близо 2 милиона лева за ремонт на улици в селата от общината и в град Брезово. Кметовете не пропуснаха да обсъдят и готовността на администрациите за предстоящите избори.

Още по темата