Плажът Бургас-север е чист, констатира Министерството на туризма

Плажът Бургас-север е чист, констатира Министерството на туризма


Експерти на Министерството на туризма направиха спешна проверка за състоянието на морския плаж Бургас-север и не констатираха „нарушения по поддържането му каквато информация се появи в медийното пространство“.

Пясъчната ивица е чиста и няма струпване на водорасли или отпадъци. Концесионерът извършва редовно почистване, както е предвидено по договора с министерството, и разполага с необходимата техника за това.

Поставени са и достатъчно кошчета за смет, допълват от ведомството. Не са открити нарушения по стопанисването на ивицата, свързани с водноспасителната дейност, медицинското обслужване, разполагането на допълнителни търговски обекти, свободна площ и др., посочват от МТ.

През последните дни морето е бурно и е нормално на моменти да има изхвърлени на брега водорасли, но те се отстраняват всекидневно. Никъде не се виждат купчини от тях.

Тази част от пясъчната ивица е сред най-посещаваните и предпочитани в града. През този летен сезон плажът предлага безплатни чадъри и шезлонги, се посочва в съобщението на ресорното министерство.

Още по темата