Протестиращи хвърлиха бомбичка, раниха полицай

Протестиращи хвърлиха бомбичка, раниха полицай

Независимо от призивите да не се стига до сблъсъци, лумпените на протеста, чиято единствена цел е да се стигне до сблъсъци, нападнаха полицай. В социалните мрежи тази вечер бе разпространен клип, на който се вижда, че полицай е бил ранен в крака.
„Около 21.00 часа, при хвърлена бомбичка срещу полицейския кордон пострада служител на СДВР“, става ясно от страницата на СДВР. Както и вчера, привечер много от протестиращите замеряха униформените със стъклени бутилки и пластмасови шишета от минерална вода. От МВР разпространиха и кадри, на които се вижда агресия от страна на протестиращите спрямо полицаите.
„Бяхме инструктирани многократно да не се превишават полицейски правомощия, да се спазва дистанцията така, че да не допуснем сблъсък между двата протеста“, това казаха по-рано днес тримата, ранени на протестите полицаи.
Както БЛИЦ писа, и тази вечер пред Министерски съвет могат да бъдат забелязани съмнителни, мускулести типове, които се омешаха с тълпата и очевидно изчакват подходящия момент, за да агресират отново. В момента са буквално на сантиметри от полицията, сформирани полицейски кордони. Същинска хореография беше извършена на „площада на властта“. Първоначално подготвените черни знамена бяха свити и в един и същ момент бяха извадени трибагрениците, съобщава „Монитор“.
И полицията на жълтите павета беше увеличена в очакване на провокации, както вчера вечера. Кордонът стана 3 реда полицаи, третият са с каски. Демонстрантите скандират „Оставка“ и „Юнаци“, след което следват освирквания пред сградата на МС. Те развяват български трикольори. Както и в предишните дни липсват плакати, а малкото, които има, са написани саморъчно с лозунги против правителството и прокуратурата. В първите редици се веят и пет черни флага./БЛИЦ

Още по темата