Серчин Гирей поема управлението на „Байер“ за Румъния, България и Молдова

Серчин Гирей поема управлението на „Байер“ за Румъния, България и Молдова


От 1 юни Серчин Гирей поема ръководството на „Байер“ за Румъния, България и Република Молдова от предшественика й Паскал Касекуел, който ще продължи дейността си като Ръководител на веригата за доставки в Европа, Близкия изток и Африка за бизнес направлението „КропСайанс“, съобщиха от компанията.

Серчин се присъединява към групата държави през септември 2017 г. и оттогава ръководи финансовите функциите в трите държави. Тя притежава диплома по Бизнес администрация и контролинг от Германия. Започва кариерата си в „Байер“ през 1999 г. в „Счетоводство и финанси“ в Турция. През 2008 г. става ръководител на „Групово отчитане“ за „Байер Турция“ и след две успешни години на тази позиция продължава професионалното си развитие в „Байер“ АГ в Германия в „Корпоративни финанси – координация на държавите от регион Европа“. През 2013 г. Серчин се завърща в Турция и от 2014 г. ръководи счетоводния екип.

„Това е време на промяна за всички нас, включително за „Байер“, но ние можем да гледаме напред с увереност, защото нашите основи са много солидни“, казва Серчин.

„Байер“ е лидер в областта на науките за живота и обслужва фермери, пациенти и здравни специалисти в Румъния, България и Република Молдова чрез своите направления „КропСайанс“, фармацевтични продукти и безрецептурни продукти. „Ще останем верни на нашата визия, особено сега, когато сегашната криза увеличи значимостта на нашите дейности в секторите на земеделието и здравеопазването за цялата общественост“, коментира Серчин по повод назначението си.

„Байер“ е международна компания с опит в областите на науките за живота – здравеопазване и земеделие. За нея в трите държави работят над 480 служители, а основните офиси са в Букурещ и София.

„Байер България“ ЕООД е основана през 1995 г., но компанията има свой представител в България още от 1914 година. Софийското дружество е основно маркетингова и търговска организация за лекарствени продукти с и без лекарско предписание, препарати за растителна защита (хербициди, фунгициди, инсектициди) и семена. В допълнение дружеството извършва и изследователска дейност по отношение на фармацевтичните си продукти.

Oт началото на август миналата година Екатерина Карпузова е управляващ директор на „Байер България“ ЕООД. Тя съвместява новата позиция с тази на търговски директор „Фармацевтични продукти“ за България.

Още по темата